Szukaj

Pasta jajeczna z kozim serem


25.03.2016   Magda

Pasta jajeczna, którą każdy zna i zajada, przełamana intensywnym w smaku dodatkiem. Kozi ser dodaje jej charakteru, jeszcze bardziej kremowej konsystencji i wykwintności. Podana na wielkanocne śniadanie będzie pysznie smakować ze świeżym pieczywem.

Składniki (na 2 porcje):
  • 3 duże jaja
  • 3 krążki kremowego serka koziego
  • pół średniej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do posypania
Jaja gotujemy na twardo. Ostudzone, kroimy na drobno - możemy zostawić kawałek żółtka do ozdobienia. 

Cebulę bardzo drobno szatkujemy, po czym przelewamy ją na sicie gorącą wodą. Odciskamy i dodajemy do jajek.

Do jajek i cebuli dodajemy serek kozi - może trochę zostawić na wierzch, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do salaterki, w której podajemy, dekorujemy rozkruszonym żółtkiem i serem kozim. Posypuje szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.


0 komentarze:

Zobacz również:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Liczniki