Pasta jajeczna z kozim serem
25.03.2016 Magda
Pasta jajeczna, którą każdy zna i zajada, przełamana intensywnym w smaku dodatkiem. Kozi ser dodaje jej charakteru, jeszcze bardziej kremowej konsystencji i wykwintności. Podana na wielkanocne śniadanie będzie pysznie smakować ze świeżym pieczywem.
- 3 duże jaja
- 3 krążki kremowego serka koziego
- pół średniej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek do posypania
Cebulę bardzo drobno szatkujemy, po czym przelewamy ją na sicie gorącą wodą. Odciskamy i dodajemy do jajek.
Do jajek i cebuli dodajemy serek kozi - może trochę zostawić na wierzch, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do salaterki, w której podajemy, dekorujemy rozkruszonym żółtkiem i serem kozim. Posypuje szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz