Lizaki na aperitif
10.05.2013 Alicja
Składniki:
Składniki:
- 6 kromek chleba tostowego (może być Schulstadt pszenny)
- 150g serka twarożkowego (Almette śmietankowy)
- szczypiorek
- papryka chilli w młynku
- sól, pieprz do smaku
Serek dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy uprzednio posiekany szczypiorek, a do drugiej paprykę chilli. Obydwie części doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kromeczki chleba rozwałkowujemy wałkiem do ciasta. Na trzech kromkach rozsmarowujemy serek ze szczypiorkiem a na pozostałych serek z papryką. Następnie zwijamy rozwałkowane kromeczki z serkiem, wzdłuż własnej osi i owijamy je mocno folią spożywczą.
Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie, wyciągamy ruloniki z lodówki, rozwijamy z folii, kroimy na plasterki i nabijamy na wykałaczkę.
Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie, wyciągamy ruloniki z lodówki, rozwijamy z folii, kroimy na plasterki i nabijamy na wykałaczkę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz