Szukaj

Lizaki na aperitif

10.05.2013 Alicja


Kolejna nasza propozycja na aperitif. Banalne w wykonaniu a jakie efektowne, nieprawdaż?

Składniki:
  • 6 kromek chleba tostowego (może być Schulstadt pszenny)
  • 150g serka twarożkowego (Almette śmietankowy)
  • szczypiorek
  • papryka chilli w młynku 
  • sól, pieprz do smaku

Odcinamy skórkę z kromek chleba. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy.

Serek dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy uprzednio posiekany szczypiorek, a do drugiej paprykę chilli. Obydwie części doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kromeczki chleba rozwałkowujemy wałkiem do ciasta. Na trzech kromkach rozsmarowujemy serek ze szczypiorkiem a na pozostałych serek z papryką. Następnie zwijamy rozwałkowane kromeczki z serkiem, wzdłuż własnej osi i owijamy je mocno folią spożywczą.

Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie, wyciągamy ruloniki z lodówki, rozwijamy z folii, kroimy  na plasterki i nabijamy na wykałaczkę.


0 komentarze:

Zobacz również:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Liczniki