Szklaneczki z jabłkiem i kozim serem
24.09.2017 Alicja

Składniki (na 4-6 szklaneczek):
- 2 jabłka
- 250g śmietany 18%
- około 60g sera koziego, może być twarogowy naturalny
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na drobniutkie kawałeczki. Pokrojone jabłka kładziemy na talerzyku, przykrywamy papierem do pieczenia i wstawiamy do mikrofali na 1-2 minuty.
Śmietanę przelewamy do małego rondelka, leciutko podgrzewamy i dodajemy ser kozi. Mieszamy, aż ser się rozpuści. Jeżeli bardzo lubicie ser kozi nie wahajcie się dodać go trochę więcej.
Szklaneczki na początku napełniamy naszym kremem, a później posypujemy jabłkami.
Śmietanę przelewamy do małego rondelka, leciutko podgrzewamy i dodajemy ser kozi. Mieszamy, aż ser się rozpuści. Jeżeli bardzo lubicie ser kozi nie wahajcie się dodać go trochę więcej.
Szklaneczki na początku napełniamy naszym kremem, a później posypujemy jabłkami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz