Łosoś z serem
12.06.2013 Alicja
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia myjemy i kroimy na dwie porcje.
Przyznam się Wam, że łososia z serem bardzo często ląduje u mnie na stole. Gdy mam poczucie, że trochę za bardzo poszalałam z kaloriami, zabieram się za jego przygotowanie. Podaję go w towarzystwie salaty z sosem winegret oraz/lub z ryżem.
Składniki (porcja dla 2 osób):
Składniki (porcja dla 2 osób):
- 50-60 dag filetu z łososia
- 250 dag sera np. Almette
- sól morska i zioła prowansalskie
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia myjemy i kroimy na dwie porcje.
Przygotowujemy 2 kawałki folii aluminiowej. Na każdym z nich kładziemy po filecie z łososia i posypujemy je solą morską. Następnie przykrywamy łososia serkiem i na samym końcu posypujemy ziołami prowansalskimi.
Zawijamy łososia w folię i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
Etykiety:
Danie główne,
Ryby
0 komentarze:
Prześlij komentarz