Szukaj

Ślimaczki z serem

11.01.2013 Alicja

Kochani, jeśli szukacie szybkiej, małej przekąski, to ślimaczki z ciasta francuskiego nadają się do tego idealnie. Potrzebne są tylko dwa składniki. Nie żałujcie sobie i zróbcie naprawdę całą masę tych ślimaczków. Sami się zdziwicie jak szybko znikają, a jak świetnie smakują.
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ok. 70g sera startego (może być Emmentaler)

Rozgrzewamy piekarnik do 180°.

Rozwinięte ciasto francuskie posypujemy startym serem. Następnie zwijamy ciasto wzdłuż dłuższego boku w rulon. Kroimy na cienkie plasterki. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut, do momentu aż się ładnie zarumienią.
P.S. Spróbujcie też zrobić ślimaczki z serem i z drobno pokrojoną szynką. :)


1 komentarze:

Anonimowy pisze...

wydaje się bardzo proste, trzeba wypróbować ;)

Zobacz również:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Liczniki