Jaja z łososiem zapiekane w bułkach
08.04.2016 Magda

Składniki (na 3 porcje):
Z bułek kajzerek odkrawamy wierzch, nie będzie potrzebny. Z dolnej części wyjmujemy miąższ bułki uważając aby nie naruszyć ścianek bułki. Środek wydrążonych bułek smarujemy masłem.
Nagrzewamy piekarnika na 150°. Bułki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Do każdej bułki wkładamy po 2-3 plasterki łososia. Do szklanki wybijamy jajko i dopiero wtedy delikatnie przelewamy je do bułek. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż białko jajka się zetnie - u mnie zajęło to 15 minut.
Nagrzewamy piekarnika na 150°. Bułki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Do każdej bułki wkładamy po 2-3 plasterki łososia. Do szklanki wybijamy jajko i dopiero wtedy delikatnie przelewamy je do bułek. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż białko jajka się zetnie - u mnie zajęło to 15 minut.
Podajemy gorące, doprawione do smaku solą i pieprzem i posypane świeżym szczypiorkiem.
Etykiety:
Przystawki,
Ryby
0 komentarze:
Prześlij komentarz